Baileys-krémes csokis kekszszendvicsek

  • 2017.12.04.
  • 5

A kekszimádók pontosan tudják, hogy egy jobb dolog van a házi keksznél: a keksz-szendvics. Amikor van egy magában is tökéletes kekszed, de nem állsz meg itt, hanem még adsz egy kis finom krémet a képlethez, és azzal ragasztod össze a kekszeket. Imádom ezeket a megoldásokat – olyan már, mint egy kis minitorta… Most is így jártak ezek a csokis kekszek. Kaptak még egy Baileys-es krémet… és persze még sokkal jobbak lettek.Hozzávalók:A kekszekhez:3 dkg vaj2 db tojás10 dkg cukor20 dkg étcsokoládé2 evőkanál liszt (kb. 3 dkg)1/4 teáskanál sütőporA krémhez:12 dkg mascarpone40 ml habtejszín (nem felverve)20 ml Baileys krémlikőrfél evőkanál porcukorA vajat és az étcsokit megolvasztjuk. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott csokis- vajas keveréket, majd beleszórjuk a lisztet és a sütőport, és összekeverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára, de ha nincs idő, akkor akár azonnal is süthetjük.A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 tepsire.A masszából kis adagokat adagoljunk a tepsire – helyet hagyunk köztük – és kb. 12-14 percig sütjük őket. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.A krémhez a mascarponét és a habtejszínt egy tálba mérjük, és habverővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a Baileys-t és a porcukrot és tovább habosítjuk. Ha kész, hűtőbe tesszük, majd ezzel ragasztjuk össze a kihűlt kekszeket.Hasonló receptekMálnás-citromos csokis tortaŐrülten csokis hétvégi sütiMákos krémes sütiBanános-mandulás csokis tortaVaníliás csokis tekercs