Őszi krémes emeletes torta

  • 2017.11.26.
  • 3

Imádom az ilyen tortákat: pár alapművelet, és nagyon egyszerűen el lehet jutni egy ilyen szép végeredményhez. Sikerre van ítélve, komolyan. Most is azt mondom, hogy ne ijedjetek meg attól, hogy a krém sütőtökös, nagyon finom, becsszó. Ha pedig az is érdekel, hogy hogy készült a kis golyóbis a képen, akkor annak a receptjét itt találod.A gyönyörű tortatálat egyébként a Kaska Home-tól kaptam. Jó azért, hogy ma már ilyen egyszerű hozzájutni. Tíz éve, amikor kezdtem, még igazi kuriózum volt egy tortatál, vagy akár egy muffinkapszli, vagy később egy jó sütipecsét. Hihetetlen, mennyit fejlődött a világ 10 év alatt is.:)Hozzávalók 18 cm-es tortához:10 dkg puha vaj12 dkg cukor2 db tojás2 dl tej2 evőkanál cukrozatlan kakaópor25 dkg liszt1 csomag sütőporA krémhez:15 dkg vaj7 dkg porcukor25 dkg sütőtök5 dkg mascarponepici őrölt fahéjA tetejére:5-10 dkg étcsokoládéA tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, majd a száraz hozzávalókat is: a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Simára keverjük.Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk 2 db 18 cm átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk és körbeszórjuk kakaóporral. Egyenlően elosztjuk a két tortaformában a masszát, és sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.Közben elkészítjük a krémet. A sült tököt villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és a puha vajat és egy pici őrölt fahéjat, és simára keverjük.Ha kihűltek a tortalapok, összeállítjuk a tortát. Az alsó lapra rákenjük a krém kb. 2/3 részét, rátesszük a másik tortalapot, és a tetejére kenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.Hasonló receptekMákos krémes sütiNarancsos tortaÁfonyás-lime-os tortaKókuszos-meggyes torta (BB-torta 1.)Málnás-citromos csokis torta