Keksztekercs " gyerekkorunk kedvence

  • 2017.10.30.
  • 4

Nem lehetett abbahagyni. Most már azt is tudom, hogy nemcsak nem lehetett, hanem ma sem lehet abbahagyni. Mindig csak egy szeletet akarsz enni, aztán meg jön a következő, meg a következő és azon kapod magad, hogy megettél egy 10 dkg-os rudat. Olyan kis egyszerű, huncut ízektől mentes, hogy észrevétlenül eteti magát, akkor is, amikor tényleg azt hiszed, hogy képes vagy ellenállni.Hozzávalók:A barna részhez:30 dkg darált háztartási keksz10 dkg porcukor2 evőkanál cukrozatlan kakaópor2 dl tej(rumaroma – elhagyható)A fehér krémhez:10 dkg puha vaj8 dkg kókuszreszelék10 dkg porcukor1. A barna részhez a kekszet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük és ráöntünk 1,5 dl tejet. Összegyúrjuk és evőkanalanként adunk még hozzá tejet. (Azért kell így, óvatosan, mert a keksz nedvességtartalma változó és lehet, hogy neked elég 1,5 dl is, másnak meg 2 dl kell.) Az a lényeg, hogy ne ragadjon, hanem szépen gyúrható, nyújtható legyen. Ha túl száraz, az sem jó, mert akkor törni fog. Hűtőbe tesszük fél-1 órára.2. A krémhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.3. A hűtőből elővett barna tésztát egy kókuszreszelékkel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk – jó nagyra, szinte tepsi méretűre. Rákenjük a krémet és feltekerjük. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára és csak azután szeleteljük.Ez pedig itt a facebook oldalam, ha érdekelne.Családi archívumból került elő a recept. És bár valaha ez már biztos, hogy itt szerepelt, eltűnt, amikor kerestem volna…Hasonló receptekBrad Pitt kedvenc sütijeKlasszikus kedvenc – LinzerJohnny Depp kedvenc csokija: a citromtortaEz lesz a nyár kedvenc fagyija: túró rudi fagyi házilagBarackos cobbler – a grillpartik kedvenc sütije