Rántott túró rudi

  • 2017.10.17.
  • 9

Ó igen, ez pontosan az, aminek látszik. Túró rudi kirántva. Mondanám, hogy csak erős idegzetűeknek, de az nagy badarság lenne, a rántott túró rudi ugyanis jó. Mit jó, nagyon jó! Én is óvatos voltam, sőt, még az is megfordult a fejemben, hogy kár ezekért a finom kis rudikért, de kár volt aggódni. Nagyon is érdemes volt adni neki egy esélyt, mert tényleg finom.Hozzávalók kb. 10-12 db túró rudihoz:10-12 db Pöttyös Túró Rudi2 dl tej2 db tojás200 g lisztfél teáskanál sütőpordarált keksz / kókuszreszelék / darált mandula vagy darált diófél-1 liter olaj a sütéshez1. A túró rudikat néhány órára mélyhűtőbe tesszük.2. Sütés előtt elkészítjük a panírt: a tojásokat elkeverjük a tejben, majd hozzáadjuk a lisztet és asütőport, és csomómentesre keverjük.3. Előkészítjük egy mélytányérba a darált kekszet / kókuszreszeléket /darált mandulát, és olajathevítünk egy kisebb serpenyőben/lábasban.4. A mélyhűtőből elővett rudit megmártjuk a tojásos-lisztes masszában, úgy, hogy mindenholbevonja, majd megforgatjuk a darált kekszben (vagy kókuszreszelékben vagy daráltmandulában). Újra megmártjuk a masszában, és újra megforgatjuk a darált kekszben, majdekkor, a második panírozás után a forró – bő – olajban pillanatok alatt megsütjük. Fontos,hogy az olaj tényleg nagyon forró legyen, ha ugyanis túl sokáig kell sütni a rudit, akkor ki fogfolyni a csoki.Eredetileg a Pöttyös facebook oldalára készült.Hasonló receptekTúró rudi hógolyókBanános túró rudi krémTúró rudi fánkAmikor 1+1 az 3: Túró rudi brownieSzilvalekváros túró rudi pite