Darálós keksz, a 80-as évek kedvence

  • 2017.09.16.
  • 4

Darálós vagy kinyomós keksz? Na? Nektek melyik volt a kedvencetek? Hogy nem az amerikai chocolate chip cookies, az biztos. Ugyan már. Nem is hallottunk ilyesmiről. De cserébe’ ők sem a mi darálósunkról:) Döntsétek el ti, hogy ki sajnálhatja jobban. Aztán pedig álljatok szépen neki ennek a darálósnak, és garantált az időutazás.Hozzávalók 2 tepsire való adaghoz:2 db tojás12 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor10 dkg zsír35 dkg búzaliszt1 csomag sütőporfél citrom reszelt héjacsapott evőkanál liszt és cukrozatlan kakaóporA tojásokat, a zsírt és a cukrokat egy tálba mérjük, és összekeverjük. A lisztet, a citrom reszelt héjával és a sütőporral összeforgatjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk, és kézzel összegyúrjuk.Ha már majdnem összeállt a tészta, kettéosztjuk, és az egyikhez hozzáadjuk az 1 csapott evőkanálnyi lisztet, a másikhoz pedig hozzáadjuk az 1 csapott evőkanálnyi cukrozatlan kakaóport. A két gombócot folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára.Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.A hűtőből elővett tésztát húsdarálóra szerelhető kinyomó segítségével ledaráljuk úgy, hogy kb. 8-10 cm-es darabokat kapjunk.10-12 perc alatt készre sütjük.Hasonló receptekEpres-pezsgős süti, a hétköznapok kedvence – recept videóvalKarácsonyi pilóta keksz házilagAmerikai csokis keksz – recept videóval!Mákos keksz citromos-mákos krémmelKakaós-mogyoróvajas keksz