Csupa csoki banánkenyér

  • 2017.09.02.
  • 3

Mondanám, hogy kezdődik az iskola, bonyolultabbak a hétköznapok, meg egyébként is vége a nyárnak és megszakad a szívünk, hogy már nem lehet késő estig a teraszon üldögélni és mindezek miatt jár nekünk egy kis kényeztetés hétvégén. De szerintem ez akkor is jár, ha minden szupi szuper. Télen és nyáron, egyszerű és bonyolult napokon, szünidőben és iskolaidőben is, szóval ne is várjatok vele, hétvégén süssétek meg. A legnehezebb rész az, hogy kivárjuk, míg teljesen kihűl.Hozzávalók egy kb. 20-24 cm-es hosszúkás sütőformához:2 db banán5 dkg cukor3 db tojás1 dl étolajfél dl tej / növényi tej17 dkg búzaliszt1 teáskanál sütőporfél teáskanál szódabikarbóna4 evőkanál cukrozatlan kakaópor10 dkg étcsokoládéA banánt villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét felaprítjuk.A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet, és összekeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport egy tálba mérjük, összeforgatjuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásos tál tartalmához adjuk. Alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aprított étcsokoládét és elkeverjük.A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 160 °C-ra előremelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.Tűpróbával teszteljük, ha a közepe is átsült elzárhatjuk a sütőt.  Kihűlve szeleteljük.Hasonló receptekCsupa csoki golyókCsupa csoki karácsonyKarácsonyi csoki házilagKókuszgolyós csokiEpres-joghurtos csoki