Málnás túró rudis jégkrém

  • 2017.07.26.
  • 8

Annyira egyszerű, hogy kb. a rudi feldarabolása a legbonyolultabb lépés benne. Na jó,  a málnamosást is csak 1 éven felülieknek ajánlom:) De komolyan. Tényleg nagyon gyors és egyszerű, és nagyon jól tud esni nagy melegben. Meg kis melegben is.Hozzávalók 6-10 db kis jégkrémhez:5 dl natúr joghurt0,5 dl habtejszín (nem felverve)5 dkg cukor1 mokkáskanál citromlé2-3 db Fitt Pöttyös Túró Rudi – málnás15 dkg málnaA joghurtot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a habtejszínt, a cukrot és a citromlevet, és habverővel 2-3 percig keverjük.  Kis műanyag vagy szilikonformákat és papír szívószálakat / spatulákat készítünk elő, és csinálunk helyet a mélyhűtőben.A málnát megmossuk, és felaprítjuk. A hideg túró rudikat felszeleteljük, a leeső fehér csoki darabkákat beleszórjuk a joghurtos krémbe.A kis formákba adagoljuk a joghurtos krémet úgy, hogy pár darabka málnát és 1-2 szelet túró rudit is teszünk bele. Beleállítjuk a szívószálat / spatulát, és mélyhűtőbe tesszük pár órára. Amikor kivesszük, pár másodpercre meleg vízbe állítjuk a formát, így könnyen ki fog jönni a formából.Tipp: krémesebb lesz a jégkrém, ha a joghurtos alapot fagyigépben fagyasztjuk ki, vagy ha az nincs, akkor mélyhűtőbe tesszük, és óránként villával / botmixerrel átkeverjük, és csak a 4. keverés után töltjük a málnával és a rudi darabokkal formába.Eredetileg a Pöttyös Túró rudi facebook oldalára készült.Hasonló receptekEz lesz a nyár kedvenc fagyija: túró rudi fagyi házilagVKF – Őszibarackos túródesszert és túró rudiTúró rudis palacsintaMálnás csodatortaÓriás túró rudi eperrel