Csokis töltött palacsinta

  • 2017.06.27.
  • 3

Nem ez lesz a leggyorsabb desszert, amit valaha készítettél, de hogy az egyik legfinomabb, az szinte biztos:) Palacsinta kategóriában mindenképpen. Pepecselős egy kicsit, mert meg kell sütni félig a palacsintát, aztán kiszedni, megtölteni, összeragasztgatni és még olajban kisütni – de megér minden percet, mert ezzel a töltelékkel egyszerűen fenséges. Komolyan. A Nők Lapja Konyha Desszert legújabb számában szerepel ez a receptem, 7 másik palacsintával együtt, ami újra hatalmas büszkeség nekem, annyira szeretem ezt a magazint:) Tele van külföldi édességek receptjeivel, úgyhogy megint tegyétek félre nyugodtan a mérleget, és adjatok a kalóriáknak, van miből válogatni:DHozzávalók a tésztához:25 dkg liszt1 evőkanál cukor4 g porélesztőfél teáskanál sütőporcsipetnyi só4 dl langyos vízA sütéshez:2-3 dl étolajA töltelékhez:5 dkg olvasztott vaj5 dkg porcukor1 evőkanál cukrozatlan kakaópor1 evőkanál kókuszreszelék5 dkg sótlan mogyoró / dió1 kisebb narancs reszelt héjaA cukorsziruphoz – elhagyható:)20 dkg cukor1,5 dl vízfél teáskanál citromléA cukorsziruphoz a cukrot, a vizet és a citromlevet egy fazékba mérjük, és közepes lángon (szinte kevergetés nélkül) főzzük, míg a cukor elolvad, majd további kb. 6-8 percig. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk.A töltelékhez a mogyorót felaprítjuk, és minden egyébbel együtt egy tálba mérjük, összekeverjük.A tészta alapanyagait kimérjük, összekeverjük, és pihentetjük kb. 30 percig. A kissé megkelt tésztából kb. 8 cm átmérőjű kis palacsintákat sütünk úgy, hogy a kiolajazott serpenyőbe kanalazzuk a masszát, majd ha az alja megsült, a teteje pedig megdermedt, és már nem tűnik nyersnek, akkor egy rácsra kiszedjük a félig nyersen hagyott lapjával felfele – tehát nem fordítjuk meg! Ha kissé kihűlt, kevés – kb. egy csapott kiskanálnyi – tölteléket teszünk a palacsinták közepére, félbehajtjuk és kézzel összenyomkodjuk a széleket. Forró olajban pár pillanat alatt aranybarnára sütjük a töltött palacsintákat, majd papírtörlőn felitatjuk róluk a felesleges olajat. Tálalás előtt meglocsoljuk a cukorsziruppal, vagy megmártjuk benne, de cukorszirup helyett használhatunk olvasztott mézet is.Hasonló receptekCsokis kalácsMézeskalácsos töltött sütiBanános-mandulás csokis tortaCsokis narancsos tortaŐrülten csokis hétvégi süti