Amerikai palacsinta liszt nélkül

  • 2017.06.17.
  • 4

Nálunk van rendes palacsinta, és nem rendes palacsinta. A kisfiam szerint legalábbis így lehet megkülönböztetni a palacsintákat. Számára a klasszikus, nagy palacsinta a rendes – és egyetlen jó – palacsinta, és minden más csak időpazarlás:) Egészen addig, míg el nem készül. Mert akkor persze bepuszilja boldogan ezeket a kisebb, amerikai típusú palacsintákat is, naná, hogy bepuszilja. De amíg el nem készül, addig csak morog, hogy miért nem rendes palacsintát készítek, és higgyem el, hogy ő csak azt szereti, stb, stb. Hát igen, soha ne legyen nagyobb gondunk:)Hozzávalók:3 db tojás1,5 dl tej15 dkg mandulaliszt1 teáskanál sütőpor1 db banánA tetejére:sok eperkaramellszósz – recept ittA banánt villával szétnyomkodjuk. A tojásokat enyhén elhabarjuk, hozzáadjuk a tejet, a banánt, majd a mandulalisztet és a sütőport, és simára keverjük.Kevés olajjal kikenjük a serpenyőt, és kis merőkanálnyi adagonként kisütjük a palacsintát.Eperrel / málnával és karamellszósszal tálaljuk.Hasonló receptekCsokibomba liszt nélkülAmerikai palacsinta (bögrés és epres)Amerikai palacsintaCsokitorta liszt nélkülNarancskrémes piskótatekercs (liszt nélkül)