Ne várj vele, ezt a sütit még ma ki kell próbálnod!

  • 2017.04.11.
  • 2

Gyerekkorunk kedvence új ruhát kapott, és jobb, mint valaha!A csokiszalámit mindig is imádtuk, ez volt az az édesség, amit egyszerűen nem lehetett elrontani. Egyszerűbb, mint egy muffin, már nagyobb gyerekek is el tudják készíteni, és mivel a hűtőben eláll, így akár napokkal húsvét előtt is összeállíthatjuk. A klasszikus édességet most egy kicsit izgalmasabbá tettük, kókuszos bundát kapott, amivel – ha lehet – még szuperebb lett.A csokiszalámiba kerülhet dió, mandula vagy mogyoró, ízesíthetjük rummal, narancs vagy citrom reszelt héjával, de szórhatunk bele aszalt gyümölcsöket is, és vannak, akik lekvárt is kevernek a masszájába.Fontos, hogy amikor minden hozzávaló belekerült a masszába és összekevertük, mindenképpen hagyjuk hűlni, és csak akkor öntsük a kókuszos krémmel már kikent formába, ha már legalább langyosra hűlt. Néhány órát, vagy akár egy éjszakát is jó, ha hűtőben áll, mert így könnyebb lesz szeletelni.Elkészítés ideje: 30 perc + hűtésHozzávalók:A kókuszos burokhoz:5 dl tej4 evőkanál cukor3 csomag Dr. Oetker Vanillincukor3 evőkanál liszt20 dkg kókuszreszelékA csokiszalámihoz:25 dkg vaj25 dkg porcukor2 dl víz5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez25 dkg darált háztartási keksz25 dkg kis darabokra tördelt háztartási kekszTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekGyönyörű és finom: ezt a tortát ki kell próbálnod!Villámgyors tavaszi desszert, amit azonnal ki kell próbálnod!Ha csak egy sütit sütsz idén karácsonykor, ez legyen az!Szuper csokis-gyümölcsös muffin – ne várj vele holnapig!Ilyen finom csokis sütit még nem ettél!