Ne keress tovább! Ez a süti lesz a húsvéti favorit!

  • 2017.04.07.
  • 6

Egy bögre tej és egy szelet frissen sült kakaós kuglóf – így néz ki egy tökéletes reggeli, de ha a húsvéti ünnepi asztalra kerül, ott is jól fog mutatni a gyönyörű kuglóf.A legenda szerint a bibliai háromkirályok útban Betlehemből hazafelé beutazták Elzászt, és a vendéglátóiknak hálából egy a turbánjukhoz hasonló kinézetű süteményt sütöttek, a kuglófot. Mások szerint viszont Ausztriából indult világhódító útjára a kuglóf, melynek magyar neve is német eredetű egyébként, a Kugelhopf szóból származtatható.A kuglóf eredetileg csakis élesztős tésztából készülhetett, de ma már sokan – így mi is – a sütőporos verziót sütik gyakrabban. Bár vannak zártabb formák is, érdemes tudni, hogy a kuglóf jellegzetes formáját adó, a forma közepén található „kürtő” praktikus célt szolgál: mivel a viszonylag nagy formába nagy tömegű tészta kerül, ez a „kémény” biztosítja, hogy a tészta tökéletesen átsüljön.A kakaós kuglóf tésztájába most narancshéj került, a tetejére porcukor, de meglocsolhatjuk olvasztott fehér vagy étcsokoládéval is. Míg meg nem dermed a csoki, szórhatunk rá kókuszreszeléket, manduladarabkákat, felaprított mogyorót, vagy akár dekorcukrokat is.Elkészítési idő: 55 percHozzávalók:25 dkg vaj20 dkg cukor3 db tojás3,5 dl tej1 narancs reszelt héja25 dkg liszt5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó Sütéshez1 csomag Dr. Oetker SütőporA tetejére: porcukorTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekKakaós-meggyes süti (majdnem Dunahullám)A süti, ami megér plusz 10 km futást is:)A tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalácsNincs ennél jobb túrós süti!Megvan a húsvéti szezon sztárja!