Próbáld ki a sült túrógombócot, nagy kedvenc lesz belőle!

  • 2017.04.06.
  • 7

Gyerekkorunk kedvenc édessége soha nem megy ki a divatból. Aki szereti a klasszikus verziót, ezt a sütőben sült túrógombócot ugyanúgy imádni fogja!Vannak, akik félnek egy picit a hagyományos túrógombóctól, attól tartva, hogy szétfő vagy szétesik a gombóc, és nem lesz jó a végeredmény – nekik igazán jól fog jönni ez a recept. A gombócokat ugyanúgy állítjuk össze, mint a klasszikus verziónál, de itt főzés helyett porcukros-tejföllel leöntve, sütőben sülnek meg.Kínálhatjuk magában, lekvárral, gyümölcsöntettel vagy olvasztott csokoládéval meglocsolva, de akár a gombócok közepében is elrejthetünk kisebb kocka csokit vagy epret, málnát. Tartalmas leves után tökéletes második fogás lesz, amiért a gyerekek is garantáltan odáig lesznek.Elkészítési idő:  45 perc + 30 perc pihentetésHozzávalók:50 dkg túró10 dkg búzadara1 citrom reszelt héja40 dkg tejföl4 db tojás10 dkg porcukor1 csomag Dr. Oetker VanillincukorTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekAzonnal készítsd el: epres gyümölcsrizs, az örök kedvencKeksztekercs, az örök kedvencKét kedvenc, ha találkozik: pizza-melegszendvicsNagy kedvenc: a fahéjas legyezőkalácsJohnny Depp kedvenc csokija: a citromtorta