Ezzel az almás pitével mindenkit leveszel a lábáról!

  • 2017.04.04.
  • 2

Mennyei illat, isteni finom ízek: egy házi almás pitével mindenkit le lehet venni a lábáról. Egy biztos pont, amivel húsvétkor is biztosra mehetünk.Szeretjük nagyon a mamiféle almás pitét is, de néha jólesik egy kicsit újítani a formán. Omlós tészta az alapja ennek is, amit egy szép pitesütő tálba simítunk úgy, hogy az oldalakra is jusson belőle. Erre az alapra kerül a finom fahéjas almatöltelék. Természetesen itt is sokféle variációs lehetőség adódik, kerülhet bele alma mellett körte is, szezonban akár eper, málna, barack vagy szilva.Készíthetjük kisebb formákban is, az egyszemélyes adagokat azonban rövid ideig szabad csak sütni, különben nagyon megpirul a tészta.A tetejére most morzsolt tészta került, de készíthetünk rácsos mintát is, ha a tésztából tésztaszalagokat vágunk, és egymáson átfűzzük a szálakat. Meghinthetjük a tetejét fahéjas barna cukorral, de szórhatunk rá aprított mandulát vagy diót is.Elkészítési idő: 70 percHozzávalók kb. 26 cm átmérőjű pitéhez:A tésztához:30 dkg liszt10 dkg porcukor1 mokkáskanál őrölt fahéj15 dkg hideg vaj1 tojássárgájaA töltelékhez:80-100 dkg alma1 citrom leve1 teáskanál őrölt fahéj3 evőkanál cukor1 csomag Dr. Oetker VanillincukorA lekenéshez:1 db tojásTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekAlmás pite minitortákAlmás rétesEmoji palacsinták almás pite szósszalSzedres almás sütiAlmás tócsni