Ezt imádni fogjátok! Mini fonott kalács házilag

  • 2017.04.03.
  • 9

A sonka, torma és főtt tojás mellől nem maradhat le a húsvéti asztalról a kalács sem. Márpedig a kalács akkor a legjobb, ha saját magunk sütjük!Megvehetjük a boltban is, de sokkal-sokkal jobb a házi készítésű kalács. Ha még egy kis lekvár, főzött citrom- vagy vaníliakrém is készül mellé, tökéletes reggelivel kedveskedhetünk a családnak. Készülhet a tésztából egy nagyobb kalács is, de ezek a minikalácsok különösen szépek, helyes kis egyszemélyes adagok, tépkedni, vagy akár szeletelni is lehet őket.Kelt tészta, ami sokak számára mumus, de ha betartunk pár alapszabályt, akkor sikerülni fog: nem szabad túl forróra melegíteni a tejet, érdemes átszitálni a lisztet, és ki kell várni a kelesztési időket. A formázás sem bonyolult: egyszerű hármas fonással készül, ehhez a kis tésztadarabokból azonos hosszúságú rudakat kell sodorni, majd a végüket összefogni és összefonni.Elkészítési idő:  kb. 50 perc + kelesztési időkHozzávalók:60 dkg liszt1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő3 dl langyos tej8 dkg puha vaj2 csipet só1 db tojás2 evőkanál cukorA lekenéshez:1 db tojásTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekFoszlós fonott kalácsFoszlós fonott kalácsA tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalácsLast minute kalács és új formaIlyen egy kalács, ha nemcsak finom, de szép is