Újabb szuper csiga a házi pékségből!

  • 2017.03.28.
  • 2

A kókusz és csoki párosa ismét bizonyított! Mennyei reggeli a húsvéti hétvégére!Húsvétkor talán még azok is megpróbálkoznak a kelt tésztákkal, akik egyébként máskor nem szívesen kísérleteznek ezzel a mumussal. Finom kalácsokat, házi készítésű péksüteményeket sütünk az ünnepekre, és bár vannak, akik soha el nem térnének a megszokott receptektől, néha azért érdemes egy-két újdonsággal is próbálkozni.Ez a kókuszos csiga egy isteni reggeli lehet az idei húsvéti hétvégére. Expressz élesztővel készült, így a tésztát alig kell pihentetni, csak akkor kell egy kicsit keleszteni, amikor már a töltelékkel megtöltöttük. A kókusz és csoki helyett készülhet kakaós, vagy akár vaníliakrémmel, de nagyon finom a fahéjas csiga is.Elkészítési idő: 40 perc + kelesztési időHozzávalók 8-10 db csigához:2 dl langyos tej6 dkg cukor1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztőcsipetnyi só45 dkg liszt1 db tojás6 dkg olvasztott vajA töltelékhez:3 db tojásfehérje6 dkg cukor12 dkg kókuszreszelék5 dkg étcsokoládé+ 1 dl tejTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekIlyen egy tökéletes hibrid süti: kakaós csiga és muffin egybenNutellás csigaSzuper csokis-gyümölcsös muffin – ne várj vele holnapig!Egyszerűen tökéletes: a házi briósFahéjas csiga