Nagyi sütije csokiba mártva? Jöhet!

  • 2017.03.24.
  • 4

Egy igazi hagyományos süti új köntösbe öltöztetve. Könnyű kis ropogtatnivaló, ami miatt a locsolók is kétszer mondanak majd verset.Ahogy a karácsonyi, úgy a húsvéti vendégváró asztalon is mindig ott volt már nagymamáink idejében is a vaníliás kifli, ezt a hagyományt őrizték meg szüleink, és visszük tovább mi magunk is. Legtöbbször ma is a klasszikus recept alapján készül, de van úgy, hogy kicsit újítunk rajta. Most például nem vaníliás porcukorban forgattuk meg a kis kifliket, hanem olvasztott csokiba mártottuk őket.Elkészítése egyszerű, maga a kész süti pedig tartós, így akár már egy héttel húsvét előtt elkészíthető az alapkifli, a csokibevonatot azonban mindenképpen csak közvetlenül a tálalás előtti napon érdemes elkészíteni, 2-3 nap elteltével ugyanis veszíthet fényességéből a csokibevonat.Hozzávalók 2-3 tepsihez:30 dkg liszt15 dkg sertészsír8 dkg porcukor1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor10 dkg darált dió1 db tojáspici tej (esetleg)Dr. Oetker Tortabevonó ét prémiumTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekEzt ki kell próbálnod: isteni mézes puszedli csokiba mártvaKókuszos keksz csokiba mártva2015 három kedvenc sütijeHamis mézes – a nagymama sütijeBrad Pitt kedvenc sütije