A tökéletes sós nasi húsvétra: dupla sajtos csavart ropi

  • 2017.03.22.
  • 8

Leveles tészta nélkül lehet élni, de nem érdemes. A hétköznapok és az ünnepek is sokkal egyszerűbbek, ha van a mélyhűtőben egy-két adag belőle.Különösen könnyű használni az eleve sütőpapírra tekert változatot, mert ilyenkor még a nyújtással sem kell bajlódnunk. Nem kell hozzá se gyúródeszka, se nyújtófa, azonnal tudjuk is tölteni, tekerni a tésztát – attól függően, mi szeretnénk csinálni belőle.Hétköznapokon nagyon egyszerűen előállhatunk egy gyors meleg vacsorával: édes és sós lepények sokasága készülhet a leveles tésztából, a variációk száma szinte végtelen.Ünnepeken édes és sós vendégváró falatok: csigák, táskák, batyuk, különféle kanapék alapja lehet, néha elég csak körülnézni a kamrában és a hűtőben, és a rendelkezésre álló alapanyagokból egyszerűen össze tudunk állítani néhány finom falatot.Ez a sajtos ropi olyan vendégváró finomság, amit még akár húsvét előtti este is villámgyorsan elkészíthetünk. Most kétféle sajtot használtunk fel hozzá, de meg lehet kenni a tésztát mustárral vagy paradicsomszósszal is, kerülhet bele sonka vagy bacon, sőt édes változatban is készülhet, ha például vanília- vagy csokikrémmel kenjük meg, és darált dióval, mandulával töltjük meg.Elkészítési idő: 35 percHozzávalók:1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta1 db tojás4 dkg gouda sajt4 dkg füstölt sajt (Karaván)Tovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekIsteni édes ropi, amit el fognak kapkodni a vendégeidDupla sajtos tejszínes tartletteG.O.F.R.I – a tökéletes!10 perc munka + 50 perc sütés = tökéletes túrós kuglófKészíts egyből dupla adagot! Mandulás-narancsos keksz