Kezdődik a kalácsszezon!

  • 2017.03.20.
  • 1

A kalács nem vész el, csak átalakul. Húsvét után a legjobb, ami történhet a maradékkal, ha kalácspuding készül belőle!Van úgy, hogy néha túl sok húsvéti kalácsot sütünk, és nem fogy el az összes az ünnepek végére. Ilyenkor kár lenne kidobni a maradékot, érdemes inkább újrahasznosítani! Ennek az egyik legjobb módja a kalácspuding-készítés. A darabokra tépett vagy vágott szikkadt kalács a vaníliás-tejes keverékben puhára sülve már önmagában is nagyon finom, de ha szórunk mellé meggyet is, még jobb lesz a végeredmény.Készülhet egy- vagy kétszemélyes sütőedényekben, vagy akár nagyobb sütőtálban, és variálhatjuk az ízeket is. Meggy helyett kerülhet bele bármilyen (mirelit) bogyós gyümölcs, vagy akár banán, esetleg körte, a kalácsra csorgathatunk egy kis lekvárt, vagy főzött narancs- vagy mandulakrémet, de ha megszórjuk darált dióval és csokidarabkákkal, úgy is nagyon finom lesz. Ha a tetejére még tojáshabot is készítünk, igazán elegáns desszertet kapunk, ami egy hétvégi családi ebéden is megállja a helyét. Tartalmasabb leves után akár második fogásként is kínálhatjuk.Elkészítési idő: 50 percHozzávalók 2×2 főre:50 dkg szikkadt kalács4 dl tej2 dl habtejszín (nem felverve)4 db tojás2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor3 evőkanál cukor30-40 dkg magozott meggy (befőtt)kevés vaj a sütőtál kikenéséhezTovább a teljes recepthez >>>Hasonló receptekKezdődik a sütiszezon!!!!Szuper finom sütinyalóka!Csilli-villi sütinyalókaKét kedvenc, ha találkozik: pizza-melegszendvicsHúsvéti kekszek – eljött a ti időtök!