Bazsalikomos zöldborsókrémleves

  • 2017.03.17.
  • 4

Már egy sima zöldborsó krémleves is nagyon jól tud esni, de így, bazsalikomosan szerintem még egy szinttel feljebb lépünk a krémleves-ranglétrán. Lehet próbálkozni mentával is, gyakori társa a zöldborsónak mostanában, de ha engem kérdeztek, akkor a bazsalikomot választjátok. Mellé pedig egy kis ropogós bacont, esetleg sajtchips-et, és már kész is a szuper levesünk!Hozzávalók:1  (nagyobb) fej vöröshagyma2-3 evőkanál étolaj1 db közepes krumpli50 dkg zöldborsó (most mirelit)15-20 levél bazsalikom1,5 dl Meggle Mesterkrémsó, bors10 dkg bacon1. A vöröshagymát felaprítjuk, és apróra vágjuk. Kevés olajat hevítünk egy lábasban, és üvegesre pirítjuk a hagymát rajta.2. Közben a krumplit meghámozzuk, megmossuk, és felkockázzuk, és ha a hagyma üvegesre pirult, megforgatjuk rajta a krumplikockákat.3. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük 6-7 dl vízzel, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a bazsalikomleveleket,  és közepes lángon puhára főzzük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, forralunk rajta egyet és kész is. Levesszük a tűzről, és turmixgéppel pürésítjük (tálaláshoz kiszedhetünk pár kanálnyi borsót).4. Míg a leves fő, megpirítjuk a baconkockákat, és a kész levest ezzel, és friss bazsalikommal tálaljuk.Hasonló receptekZöldborsókrémlevesBazsalikomos fehércsokihabBazsalikomos túróval töltött csirkecomb sült zöldségekkelFrancia hagymalevesAlmaleves

Címkék

Leves Zöldborsó