Mézes-chilis csirke üvegtésztával

  • 2016.12.21.
  • 0

30 perces gyors vacsora, ami pont ideális, ha szeretitek az újdonságokat, de azért óvatos duhajok vagytok, ha szeretitek a csípőset, de azért nem annyira, és ha szeretnétek meleg vacsorát, de nincs túl sok időtök. Az üvegtészta különösen hálás alapanyag, mert tényleg semmi más dolgunk vele, csak le kell forrázni, és már kész is.Hozzávalók:40 dkg csirkemellfilé10 dkg Shan’shi üvegtészta1-2 evőkanál szójaszósz2 evőkanál méz2-3 db sárgarépa1 piros kaliforniai paprikasó, borsőrölt chiliA csirkemellet, a répát és a paprikát felcsíkozzuk.Olajat hevítünk egy serpenyőben, fehéredésig pirítjuk rajta a húst, majd hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, chilivel fűszerezzük, meglocsoljuk a szójaszósszal és hozzáadjuk a mézet, és közepes lángon 8-10 percig pirítjuk – meg-megkeverve.A tésztát forró sós vízzel leforrázzuk, majd a húsos-zöldséges keverékkel összeforgatjuk, és így tálaljuk.Hasonló receptekCsirke ratatouilleÉdes-savanyú csirkeIndiai vajas csirkeHathis csirke és a kajaszag problematikájaProvence-i csirkemell