Egyszerű és olcsó (hamis) cheesecake

  • 2016.07.13.
  • 5

Ha szereted a cheesecake-et, de pont úgy jön ki a lépés, hogy A, nem lehet kapni jó minőségű krémsajtot, B, lehet kapni, de sokkot kapsz az ára láttán, akkor lehet trükközni, és krémsajt nélkül sütni a cheesecake-et. Na ez pont olyan. Az alap is direkt háztartási kekszes, de természetesen használhatsz ahelyett zabkekszet is, csak akkor egy hangyányit drágább lesz.Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:Az alaphoz:20 dkg darált háztartási keksz10 dkg vajA krémhez:2 dl tej20 dkg tejföl20 dkg natúr joghurt2 db tojás10 dkg cukor1 evőkanál citromlécsipetnyi só15 dkg búzalisztA tálaláshoz:meggy, málna, egyéb friss gyümölcsA vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a keksszel. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, aljára sütőpapírt helyezünk, és a vajas-kekszes keveréket elegyengetjük benne.A tejet, a tejfölt, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és alaposan összekeverjük. A sót és a lisztet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük.A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A krémet az előkészített kekszalapra öntjük, és 50 percig sütjük. (Nem baj, ha még remeg egy kicsit a közepe, meg fog szilárdulni hűlés közben.)Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára.Kevés cukorral összefőzött magozott meggyet pakolunk rá.Hasonló receptekLime-os málnás cheesecake (sajttorta)Kávés cheesecakeKeserédes last minute – Az egyszerűség dícséreteMálnás cheesecake brownie-valNarancsos cheesecake brownie-val