Villámgyors vacsora: sajtgolyó

  • 2015.11.05.
  • 3

Villámgyors, mert 20 percbe telt kb. az első “kapavágástól” a tálalásig, amit elég jó eredménynek minősítek. Egészen addig, míg valaki azt nem mondja, hogy ő dupla adagot tálal 5 perc alatt:) Nálam a 20 is csak azért 20, mert óvatos voltam az olajjal, nem akartam megégetni a golyókat, de lehettem volna bátrabb, és akkor még gyorsabban elkészült volna. Nem mintha verseny lenne, de jó, ha van pár ilyen gyors vacsora talonban.Két bölcsesség még gyorsan: ne legyenek túl kicsik a golyók, az a jó, ha van belül puha tartalom, ne csak mindenhol a széle legyen. Másik okosság: ha reszeléskor keletkezik pár potyasajt – ahogy Brúnó mondja – szóval kis sajtdarabka, ami a sajt reszelése közben letörik, már nem reszelhető, stb. Szóval azokat a potyasajtokat nyugodtan bele lehet gyúrni, ha sikerül a közepébe ügyeskedni 1-1 gombócnak, akkor még jobb lesz. Ja, és a sóval csak óvatosan/bátran – attól függően, hogy mennyire sós a sajt.Hozzávalók:15 dkg sajt (nálam Gouda)2 db tojáskevés só130 g lisztolaj a sütéshezAz olajat kisebb serpenyőbe öntjük és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük.A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk.Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.Ez itt a facebook oldalam, ha keresnél.Hasonló receptekSajtgolyókVillámgyors fánk rizikó nélkülVKF XIX. Romantikus vacsora – Összefoglaló II.3 szuper fánk: a villámgyors, a klasszikus és az “egészséges”Téli villámédesség