Mennyei joghurttorta eperrel

  • 2015.05.25.
  • 9

Amilyen egyszerű, olyan hihetetlen, hogy mennyire finom. Pedig az. Alig van benne liszt, könnyű az egész nagyon és hát a lime meg az eper… Tényleg szuper na.Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:35 dkg görög joghurt (tényleg az legyen!)3 db tojás75 g cukor1 lime reszelt héja35 g búzaliszt1 mokkáskanál sütőporA tetejére: 10-15 dkg friss eper1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral.3. Az utóbbihoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a görög joghurtot és a lime héját és alaposan összekeverjük.4. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd a masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük.5, Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (össze fog esni, így olyan lesz, mintha pereme lenne).6. Ha teljesen kihűlt, friss eperrel pakoljuk meg.(A tavalyi citromos-málnás méltó utódja.)Hasonló receptekKönnyű nyári citromos joghurttortaÓriás túró rudi eperrelSzupercsokis muffinok eperrel és banánnalDupla csokis minitorták eperrelCitromos joghurttorta