Mogyorós-barackos gombóc " az abbahagyhatatlan

  • 2014.11.27.
  • 0

Egyszerű, gyorsan megvan és nagyon finom. Tökéletes gasztroajándék, kivéve persze, ha a célszemély allergiás a mogyoróra. Erre nem árt odafigyelni… Egyenesági leszármazottja/felmenője egyébként a fantasztikus zserbógombócnak. Évekkel ezelőtt ettem először ilyet és hát azt kell, hogy mondjam, hogy az akaraterőm 7 évvel ezelőtt ugyanúgy elbukott ezzel a gombóccal szemben, mint ma. Kár küzdeni ellene, kapkodni fogod egyiket a másik után, ez garantált.Hozzávalók kb. 15 db-hoz:10 dkg sótlan földimogyoró10 dkg aszalt sárgabarack1 evőkanál sárgabarack/narancslekvár1 evőkanál porcukorA csokibevonathoz:10-15 dkg étcsokoládépár csepp étolaj1. A földimogyorót ledaráljuk, az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, vagy aprító géppel felaprítjuk.2. Egy tálba kimérjük a mogyorót, a sárgabarackot, a lekvárt és a porcukrot és összegyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 teáskanál vizet, hogy összeálljon.3. A kész masszából kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. Hűtőbe tesszük fél órára.4. Ha lejárt a félóra, előkészítjük a csokoládét: vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk a csokoládé kb. ⅔ részét, majd ha felolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a többi csokoládét és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.5. A hűtőből elővett golyókat 2 kiskanál segítségével megforgatjuk a csokoládéban, lecsepegtetjük és visszahelyezzük a sütőpapírra.Ha minden gombócot bevontunk csokoládéval, visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.Ez pedig a facebook oldalam, ha érdekelne:)  Ha a #puffinkarácsony-ra klikkeltek, megtaláljátok a facebookon az összes idei karácsonyos bejegyzésemet. Hátha jól jön.Eredetileg innen származott a recept.Hasonló receptekMogyoróvajas-narancsos csokikrémmel és karamellkrémmel töltött bonbonMogyorós Doki-csokiMogyoróvajas-narancsos csokikrémes bonbonNagyon mogyorós csokitortaSzilvás gombóc házilag