Marcipánkrémes kekszek

  • 2014.10.31.
  • 7

Nem is akármilyen, narancsos marcipánkrémes. Sőt, Szamos narancsos marcipánkrémes! Innen csak nyerni lehet, hm?:) Ha tehetitek, tárazzatok be ebből a krémből, mert hihetetlenül finom. Aztán ha nagyon jó/nagyon rossz napotok van, vagy netán a vércukrotok lezuhant volna valami csoda folytán, akkor lehet kanalazgatni, egy ilyet, egy nutellát, egy ilyet, egy nutellát és szépen helyre áll a világ rendje:)Hozzávalók:270 g liszt30 g cukrozatlan kakaópor2 teáskanál sütőpor60 g porcukor200 g hideg vaj1 db tojásSzamos narancsos marcipánkrém1. A vajat kis kockákra vágjuk és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadunk minden egyebet és türelmesen gyúrjuk, míg a kezünk melegétől meg nem olvad a vaj és szépen összeáll a tésztánk. Ha kész, hűtőbe tesszük 20 percre.2. Közben sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit (és csak a biztonság kedvéért megkóstoljuk a marcipánkrémet, minimum 3 kiskanálnyi a tesztadag:), és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.3. A hűtőből elővett tésztából kis gombócokat formázunk és tenyérrel ellapítjuk őket. A kis lapok felét a tepsire helyezzük, ezekre narancsos marcipánkrémet adagolunk és ráhelyezünk egy másik lapocskát. A széleket kicsit lenyomkodjuk.4. Kb. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.Hasonló receptekMarcipános-narancsos puszedliMarcipán szaloncukor tesztSzuper édes falatok – marcipáncsiga a legjobb párossalCitromkrémes (kekszes) Doki-csokiCitromkrémes bonbon