Epres pite

  • 2014.04.22.
  • 6

Még mielőtt mindenki leszólná a görög epret, azért valjuk be jól jön az újdonság már a babán és a narancs után és most már egész jó darabokat lehet venni. Én már 500 Ft-ért is vettem kilóját, gyorsan tettem is el 3 kg-ból epres-narancsos gyömbéres lekvárt (nyírfacukorral), mert már kifogytunk a tartalékainból.Ez a recept gyorsnak ígérkezett, ezért Marcival belecsaptunk. Frankón tartja a robotgépet. A recept itt. A képen a tészta nekem szaftosnak tűnt, ezért szerettem bele, de az én béna sütőm szerintem túlszárította. Így is finom lett.
Hozzávalók a "Gyerekektető szerint"10 dkg cukor20 dkg vaj30 dkg liszt (én magam keverek mindig kedvem szerint lisztet, ma a sima liszt mellé köles és durumliszt is került)1 tojásmég 2-3 dkg cukoreper (kb 50 dkg)Három tálba szedjük a hozzávalókat:1. tál: a lényeg, az eper2. tál: tojásfehérje kevés cukorral felverve3. tál: 10 dkg cukor, 20 dkg vajjal habosra verve, hozzáadva 1 tojás sárgája, majd beledolgozva a 30 dkg lisztA tésztát tepsibe lapogatom, és aranybarnára sütöm kb 15-5-20 perc alatt.Aztán felverem a tojásfehérjét a cukorral, és lazán belekeverem az epret.Amikor szép aranybarna a tészta, rásimítom az epres habot, és visszatolom a sütőbe még 15-20 percre.