Tojáspörkölt-házikoszt

  • 2013.02.04.
  • 4

Természetesen, mint minden gasztroblogger a házikoszt mellett tüntetek.Megnyugtató, hogy a gyermekem bölcsödében jó minőségű ételeket kap, kevesebb sóval főznek, rengeteg zöldség kerül az asztalra.De igazából miért is különös ez? Amikor éppen nem tudok főzni, én is gyorsétteremben, menüsnél kötök ki. Még talán ismerek olyan helyeket, ahol izletes az étel, de mindig, mindig feleslegesen nagyon zsíros. Erre ugrom.Én azon szerencsések közé tartozom, aki sosem evett menzán, a család mindig együtt ült le és a friss ételt együtt fogyasztottuk. Legtöbbször a saját vagy a mama kertjéből kerültek a fazékba a zöldségek, gyümölcsök. A tésztát magunk gyúrtuk.Hol vagyok ma ettől? Be kell irnom a naptárba, hogy ma házitészta?Egyik nap a bölcsiben karalábé főzelék volt tojáspörkölttel. Meg is rendelte az Uram és jól is sikerült. Gyorsan rá is kerestem. A lényeg, hogy készül egy pörkölt alap és beletesszük a főtt tojást.Hozzávalók:6 db tojás2 db közepes vöröshagyma (12 dkg)6 dkg zsír1 tk csípős pirosarany1 db zöldpaprika (kihagytam, mert nem volt)1 db kisebb paradicsom2 púpos tk őrölt pirospaprika0,5 tk só1,5 dl 20 %-os tejfölA megtisztított vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk és a zsíron üvegesre dinszteljük.Hozzáadjuk a pirosaranyat és a sót, rászórjuk az őrölt paprikát és felengedjük kb 1,5 dl vízzel.Beletesszük a felszelt paradicsomot és zöldpaprikát.Ezt a pörköltalapot kb 35 percig főzzük, időnként kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha szükséges, a vizet nagyon pici adagokban pótoljuk.Míg a pörköltalap fő, a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és vastagabb szeletekre (1 tojást 4 szeletre) vágjuk.Amikor a pörköltalap megfőtt, hozzákeverjük a tejfölt, óvatosan beletesszük a tojáskarikákat és összeforraljuk.Forrás:http://www.nosalty.hu/recept/tojasporkolt

Címkék

Főétel Vega Feltét