SÁRGABARACKOS, CITRUSOS GYÜMÖLCSRIZS

  • 2019.08.08.
  • 2

sárgabarackos gyümölcsrizsAz idén

jó termést produkált a sárgabarack, hatalmasak és finomak.lehet még kapni, érdemes így is kipróbálni.Érdekesség kedvéért citromnáddal ízesítettem a rizst és a barackpürét is.Hozzávalók1 bögre jázmin rizs4-5 e.k. cukor v. édesítő8 dl tej1 szál citromnád1/2 citrom reszel héja60 dkg sárgabarackcukor ízlés szerint1 szál citromnád1/2 citrom leve1 púpos t.k. étkezési keményítő1 nagy marék málnapár szem málna és barack a díszítéshezElkészítésA

rizst főzd puhára a tejben, amit ízesíts cukorral, citromhéjjal és a citromnáddal.amikor félig megpuhult
a rizs, zárd el alatta a tüzet és fedő alatt hagyd teljesen megpuhulni.a barackokat kockázd fel, tedd egy lábasba, add hozzá a cukrot, a behasogatott citromnádat és a citromlevet. Forrald fel, főzd 3 percet, majd tedd hozzá a kis vízzel kikevert keményítőt, megint forralj rajta egyet, majd turmixold le.Rétegesen kanalazd poharakba, szórj bele pár szem málnát is, hűtsd le.Jó étvágyat :)Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is