SZÍNES RÉPASALÁTA

  • 2019.01.19.
  • 1

színes répasalátaImádom a színes zöldségeket, finomak és mutatósak. A legegyszerűbb étel is sokkal kívánatosabb velük elkészítve.Ez egy egyszerű répasaláta naranccsal és chili-vel, de az ízesítése kedvünkre variálható.Hozzávalók50 dkg színes sárgarépa1 narancs1 citrom1/2 dl extra szűz olíva1 t.k. tört chili1 t.k. méz1 gerezd fokhagymasóbors1 e.k. menta1 t.k za'atar fűszerkeverékszínes répasaláta
ElkészítésA répákat tisztítsd meg, majd vágd vékony hasábokra.Tégy oda vizet forrni. Sózd és ízesítsd citromlével.A lobogó vízbe tedd a répahasábokat és főzd 5 percet. Persze, itt függ a mérettől a főzésidő, minél vékonyabb, annál rövidebb idő. A lényege, hogy még roppanós legyen a végeredmény.Aki a tiszta színekre törekszik, a fehér sárgarépát külön blansírozza, mert nekem is beszínezte a sötét színű (engem nem zavar).A narancsnak és a citromnak reszeld le a héját.Az olajat, citromlevet, reszelt héjakat, mézet és fűszereket keverd össze egy tálban.A répákat szűrd le.A még meleg répát öntsd az öntetre .A narancsot kockázd fel és add a répához.A mentát vágd durvára, szintén szórd a tálba és alaposan keverd össze.Langyosan és hidegen is finom, köretként, vagy önmagában.színes répasalátaCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is