RÉPÁS CSIRKE "BRASSÓI"

  • 2019.01.25.
  • 8

répás csirke brassóiTudom, hogy elég hülyén neveztem el ezt az ételt, de nem volt jobb ötletem (ha valakinek van jobb, várom szeretettel, hogy megírja).A lányom kitalálta, hogy diétázik - szerencsére, nem szokott sokáig tartani nála ez az időszak - és piszkosul számolja a kalóriákat és alig tudok valamit belediktálni. Természetesen, mindenre húzza a száját, ha alacsony kalóriatartalmú, akkor nem ízlik neki, ha nem annyira alacsony, viszont finom, azt meg nem eszi meg. Szóval, nem könnyű egy diétázó tinit etetni - mostanság nem irigylem magamat.Mivel a krumpli tiltólistán van, de a brassóit imádja, így született a répás brassói.
Aztán csodák csodájára kétszer újraszedett belőle és még nekem is ízlett, szóval sikersztori lett nálunk a répás brassói.Hozzávalók50 dkg sárgarépa40 dkg csirkemell1 nagy fej vöröshagyma4-5 gerezd fokhagyma1 nagy maréknyi zöldborsó1 db. paradicsomsóbors1 t.k. pirospaprika1 t.k. füstölt paprika1 k.k. kömény1 k.k. majoránna1 k.k. tört chiliétolaj a sütéshezsós víz a főzéshezpetrezselyemrépás csirke brassóiElkészítésA répákat tisztítsd meg, majd vágd fel 2 centis darabokra.Tedd egy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, sózd meg és főzd félpuhára. Nem szabad szétfőzni!A félig megfőtt répát szűrd le.Egy serpenyőben forrósíts fel 3 e.k. étolajat és pirítsd meg rajta a répákat.Az elkészült répákat szedd ki egy papírtörlőre.A visszamaradt olajban dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd mehet hozzá, a 2 centis darabokra vágott csirkehús.Sózd, borsozd és tedd hozzá
a fűszereket, reszelj rá 2 gerezd fokhagymát és pirítsd fehéredésig.Add hozzá a felkockázott paradicsomot és fél decinyi vizet.Amikor elkészült a hús, add hozzá a megsütött répákat.Nagy lángon pirítsd össze, szórd rá a zöldborsót, reszeld hozzá a maradék fokhagymát, alaposan keverd el és kész is. Legvégül szórd rá a petrezselymet és azonnal tálald.répás csirke brassóiCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is