VILLÁMGYORS ZSERBÓGOLYÓK

  • 2018.12.12.
  • 4

zserbógolyóA zserbót mindenki szereti, de elég macerás elkészíteni. Legegyszerűbb golyóként szervírozni és még sütni sem kell, viszont a finom zserbóízt megkapjuk. Egy aprítógép kell hozzá és pár perc az időnkből. Ajándéknak is kiváló. 15-20 perc alatt elkészül.Nem nagy adag, k.b. 15 db. 28-30 grammos golyóra elegendő ez a mennyiség. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mivel gyorsan fogy.A diódarabot lehet a közepében is elrejteni, de nekem így jobban tetszett.Hozzávalók20 dkg dió4 dkg aszalt sárgabarack (puha)4 dkg babapiskóta3 e.k. sárgabaracklekvár1 e.k. kakaó5-8 dkg porcukor v. ízlés szerint több1 e.k. sötét rum, v. 1 k.k. rumaromabevonat15 dkg étcsokoládé1 e.k. étolaj1 marék dióElkészítésA babapiskótát őröld porrá egy aprítógépben, majd borítsd egy tálba.A diót szintén aprítsd, de előtte kicsit pörköld meg és mehet a tálba.Az aszalt sárgabarackot is aprítsd fel, mehet a többihez.Adj hozzá porcukrot, 1 kanál kakaót, rumot és 3 evőkanál házi sárgabaracklekvárt. Kezd el összegyúrni, adj még hozzá lekvárt, ha szükséges. Egy kemény, de formázható masszát kell kapni. Kóstold meg, ha szükséges édesítsd még
cukorral.A cukor mennyisége függ a lekvár édességétől is, ezért érdemes megkóstolni.A masszából formázzál egyforma kis golyócskákat.Vízgőz felett olvaszd meg az étcsokoládét, adj hozzá kis étolajat és mártsd meg benne a golyókat.A megmártott golyókat tedd egy szilikonlapra.A diókat pörköld meg, majd 1-1 darabot tégy a golyók tetejére, még addig, amíg nem dermed meg a csokoládé.Hagyd a lapon dermedésigTipp: a gluténérzékenyek, hagyják ki belőle a babapiskótát, anélkül is összeáll a massza.zserbógolyózserbógolyókCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is