NARANCSOS RÁKKOKTÉL NARANCSBAN TÁLALVA

  • 2018.12.26.
  • 0

narancsos rákkoktélEz is egy ősrégi klasszikus. Vannak ételek, amik éppen divatosak, mások a feledés homályába vesznek, na ez pont az elfeledett kategória. Pedig hatalmas kár, mert nagyon finom és könnyen, gyorsan összedobható. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy nem hagyjuk, hogy ezt az ételt is utolérje a szomorú vég.Nálam most került bele gránátalma is, de ez kihagyható, esetleg pár szál, vékony csíkra metélt, ropogós jégsaláta is mehet bele.narancsos rákkoktélHozzávalók3 narancs30 dkg koktélrák
1/2 marék gránátalma2 e.k. majonéz1,5 dl. tejföl1 e.k. ketchup1 t.k. dijoni mustár1 csipet só1 k.k. édesítőfrissen őrölt bors2 nagy csipet tört chilii1/2 gerezd fokhagyma1 t.k. aprított póréhagymakevés petrezselyemElkészítésFagyasztott rákból készítettem. Ezért felforraltam kevés vizet, sóval, borssal és 1 babérlevéllel. A lobogó vízbe dobtam a rákokat és amikor újra felforrt, kivettem belőle, lecsepegtettem és félretettem.A szósz hozzávalóit keverd össze egy tálban. Érdemes hozzátenni keveset a narancs kicsepegő levéből.A narancsokat vágd ketté. Egy éles késsel vágd körbe
a narancs húsát és emeld ki a héjából. A héjkelyhek alját vágd egyenesre, hogy megálljanak majd a tányéron.A narancsok húsát kockázd fel.A gránátalmából ütögesd ki a magocskákat.A szószban keverd el a narancskockákat, a rákot és a gránátalmát.Egy kanál segítségével tálad vissza a koktélt a narancsokba.Hintsd meg a tetejüket aprított póréhagymával, pár szem gránátalmával és friss petrezselyemmel.Lehűtve tálald.narancsos rákkoktélrákkoktélCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is