BÖGRÉS BANÁNKENYÉR

  • 2018.12.16.
  • 9

bögrés banánkenyérA túlérett banánok megmentésének egyik legjobb módja,
a banánkenyér elkészítése.Pillanatok alatt összeállítható, mindenki kedvére ízesítheti és szerintem nincs ember, aki ne szeretné.Hozzávalók1 bögre banánpép ( nálam 45 dkg volt)1 bögre liszt1/2 bögre cukor1/2 bögre étolaj1 citrom1 e.k. kakaó1 cs. sütőpor1 csipet só1 t.k. fahéj1 marék dióporcukor a szóráshozElkészítésA banánokat tisztítsd meg, majd egy tálba téve pépesítsd egy villa segítségével. Facsard rá a citrom levét és keverd el. Add hozzá az étolajat, reszeld bele a citromhéjat és üsd bele a tojást is és kavard egyneművé.Egy tálba tedd a lisztet, a csipet só, a sütőport, fahéjat és a cukrot.
A száraz hozzávalókat is keverd el, majd öntsd hozzá a banános keveréket és a durvára vágott diót.Miután egy fakanállal egyenletesen elkeverted, felezd meg a masszát.Az egyik feléhez adj egy nagy kanál kakaót és dolgozd el benne.Egy koporsóformát alaposan kenj ki, vagy nedves sütőpapírral bélelj ki.A közepébe kanalazzál egy evőkanál világos masszát, majd a masszára kanalazzál egy kanál kakaós masszát. Ezt ismételgesd addig, amíg tart a tészta.A sütőt melegítsd elő 170 fok légkeverésre és told a forró sütőbe a süteményt.
Körülbelül 50 perc alatt elkészül, tűpróbával ellenőrizd. Amennyiben nagyon barnulna a teteje, a hőfokot vedd vissza 160 fokra a félidő letelte után.Rácsra téve hűtsd le.A tetejét szórd meg porcukorral. Kihűlés után szépen szeletelhető.Puha, szaftos a végeredmény és ha marad benne egy-két nagyobb darabka banán. az direkt jót tesz neki.
Nem kell gép az elkészítéséhez, csak egy fakanál és nem szabad
túlkeverni.bögrés banánkenyérCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is