EGYSZERŰ RAFFAELLO GOLYÓK

  • 2018.11.01.
  • 4

Raffaello golyókVégtelenül egyszerű elkészíteni, remek vendégváró, vagy gasztroajándék, de a hirtelen betoppanó vendégeknek is gyorsan összedobható.Az alaprecepten változtattam, mert nekünk így jobban ízlett.A receptet innen lestem el.Hozzávalók160 g. tejpor90 g. kókuszreszelék100 g. olvasztott vaj2 e.k. sűrített tej2 e.k. Monin kókuszszirup60 g. cukor80 g. víz1 maréknyi mandulaforgatáshoz1 marék kókuszreszelékElkészítésA mandulát tisztítsd meg, majd enyhén pörköld meg.Tedd félre.A kókuszreszeléket és a tejport mérd ki egy tálba, keverd össze.A vajat olvaszd meg.Egy lábasban forrald össze a cukrot a vízzel, majd öntsd a kókuszos keverékre az olvasztott vajjal
együtt.Add hozzá a sűrített tejet és a kókuszszirupot is.Alaposan keverd össze a masszát, majd takard le fóliával. Hagyd a konyhapulton teljesen kihűlni, közben néhányszor keverd át.Amikor teljesen kihűlt, formázzál belőle 14 grammos kis golyókat, a közepükbe tégy 1-1 mandulaszemet, majd gombócozd ki.Egy tálkába önts kókuszreszeléket és forgasd meg benne a golyókat.Raffaello golyókCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is