FÜSTÖLT SAJTOS POGÁCSA BAZSALIKOMMAL ÉS SNIDLINGGEL BOLONDÍTVA

  • 2018.10.24.
  • 4

füstölt sajtos pogácsaBeköszöntött ez a ronda időjárás, így hatalmas késztetést éreztem a sütő bekapcsolására. Szétnéztem az alapanyagaim között, aztán összegyúrtam amit találtam. Finom, ízletes pogácsák születtek.Természetesen más ízesítéssel is jól működik, érdemes kísérletezni vele.Hozzávalók45 dkg liszt2 t.k. só12 dkg füstölt sajt18 dkg vaj2,5 dkg élesztő1 tojás1,5 dl tej1 k.k. cukor1 csokor snidling1 kis marék friss bazsalikom1 k.k. fehér bors10 dkg füstölt sajt4 dkg vajElkészítésAz élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben.A lisztet mérd ki egy tálba.A zöld fűszereket vágd fel nagyon apróra.A füstölt sajtot reszeld le.A vajat kockázd fel és hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni.Add a liszthez az élesztős tejet, a vajat, sót, a borsot, üss bele egy tojást és kezd el összedolgozni. Borítsd egy lisztezett felületre és gyúrd ruganyos tésztává. Gyúrás közben enyhé lisztezd a felületet, hogy ne tapadjon le a tészta.Legvégül szórd a zöldeket a tésztára és a felületre és alaposan dolgozd a masszába.Tedd félre, takard le és 1 órát pihentesd.A megkelt tésztát nyújtsd ki, kend le olvasztott vajjal, szórd meg reszelt sajttal, majd hajtogasd össze. Ezt ismételd meg kétszer. Nem árt pihenni hagyni a hajtogatások között, nekem nem volt erre időm, de így is leveles és foszlós lett.Szaggasd ki, kend le a tetejüket olvasztott vajjal és szórd meg reszelt sajttal.180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben süsd pirosra.füstölt sajtos pogácsaCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is