ŐSZIBARACK CHUTNEY

  • 2018.09.01.
  • 7

őszibarack chutneyKiváló húsok és sajtok mellé. Bármely gyümölcs alkalmas chutney készítésére, nyugodtan lehet vele kísérletezni.Most ilyen kis üvegcsékbe tettem, mert benéztem a hűtőbe és kiakadtam, mert tele van felbontott üvegekkel. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy mindenből teszek el ilyen picike adagokat is és akkor talán marad hely másnak is a hűtőszekrényben.Hozzávalók1 kg sárga húsú őszibarack1 kisebb fej fehér hagyma1 csillagánizs1 t.k. füstölt chipotle chili2 e.k. fehér balzsamecetkrém2 e.k. passion fruit ecet1 e.k. szójaszósz4 -5 e.k. nádcukor1 citrom reszelt héja és leve1 ág friss rozmaring1 k.k. őrölt bors1 k.k. kurkuma1/2 dl víz1 t.k. keményítőElkészítésA barackokat mosd meg, majd kockázd fel.A hagymát, szintén tisztítsd és kockázd.Tedd egy lábasba, reszeld rá a citromhéjat, facsard rá a levét, add hozzá a nádcukrot, a csillagánizst, a friss rozmaringot
és kezd el főzni.Add hozzá a chili- t, az eceteket, kurkumát és a sósság kedvéért a szójaszószt.Sajnos a szójaszósz elrontja a szép színét, akit ez zavar, hagyja ki és használjon sót.15-20 percet főzzed kis lángon, majd tedd az aprítóba- de előtte vedd ki belőle az ánizst és a rozmaringágat - egy pillanatra kapcsold be, majd mehet vissza a lábasba. Tekerj rá frissen őrölt borsot.A vizet keverd el a keményítővel, majd húzd be vele a főzetet.Ekkor kóstold meg, még lehet az ízeken változtatni, ha gondolod.Forrón töltsd csírátlanított üvegekbe, zárd le, fordítsd fejtetőre, hagyd így pár percet, majd dunsztold ki.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is