RÓKAGOMBÁS-CSIRKÉS ARCOBALENO SZIVÁRVÁNY TÉSZTA

  • 2018.07.22.
  • 5

rókagombás csirkés Arcobaleno tésztaEz egy igen egyszerű és látványos étel. Gyorsan elkészül és nagyon finom. Ami az érdekessége, hogy Acobaleno szivárvány tésztából készült. Ez a tészta nem igazán terjedt el hazánkban, sőt Olaszországban sem használják mindenhol. Szárított zöldségekkel, kurkumával, fűszernövényekkel és tintahaltintával színezik ezt az articsóka levélre hasonlatos formájú tésztát és durumliszt az alapja.
Hozzávalók1/2 kg Arcobaleno tészta25 dkg rókagomba1 csirkemell5 dkg feketeerdei sonka1 picike sonkahagyma1 kápia paprika8-10 szem koktélparadicsom2 gerezd fokhagyma1 k.k. szárított oregánó1 k.k. kakukkfű2 csipet füstölt chilisóbors1 t.k. dijoni mustár2 dl. habtejszín1 dl főzőlé2-3 e.k. extra szűz olívaparmezánfriss petrezselyemElkészítésHevítsd fel az olívát, majd futtasd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.Amikor üveges, mehet rá, az 1 centis kockákra vágott csirkemell. Minden oldalról hirtelen pirítsd át, majd mehet a csíkokra vágott sonka, végül a rókagomba.1 perc összepirítás után mehetnek rá a fűszerek és hajszálvékonyra csíkozott paprika.Öntsd fel a tejszínnel, forrald össze, adj hozzá 1 t.k. dijoni mustárt, reszelj bele 1-2 dkg parmezánt.Közben főzd ki a tésztát lobogó, sós vízben.A kifőtt tésztát egyből a ragura szedjed, nem kell lecsepegtetni.Öntsd fel kevéske főzőlével és forralj rajta egy utolsót.Zárd el a tüzet, forgasd bele a felezett paradicsomokat, hintsd meg a friss petrezselyemmel.Tálald.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is