RÓZSÁS LEVENDULASZÖRP ÉS LIMONÁDÉ

  • 2018.06.28.
  • 2

rózsás levendulalimonádéSokat kísérletezem a levendulával, mert nem egyszerű eltalálni az arányokat. Isteni finom és rengeteg desszertet meg lehet vele bolondítani, de van egy pont, amikor kellemetlen pacsulivá válik. Nos, ezt a pontot sosem szabad elérni. A levendulára nagyon igaz a mondás, hogy a kevesebb, néha több. Ezért ötvöztem a rózsával. A levendula íze dominál, de egyáltalán nem tolakodó, tényleg szenzációsan finom lett ez a hűsítő limonádé.
Ez most nem nagy adag és nem is télire készült, ezért nem dunsztoltam, csak a hűtőben tárolom, így bármikor készülhet belőle limonádé. Majd hozom az eltevős receptet is.Hozzávalókszörp1 l. víz80 dkg cukor1 nagy bögre illatos rózsaszirom1 kisebb maréknyi levendulavirág1 t.k. citromsavlimonádészörpvízjégfriss rózsaszírmokcitromkarikalevendulavirágfriss málnamentalevélElkészítésElőször is szerezd be a vegyszermentes illatos rózsaszirmokat és levendulákat.A levenduláról csipked le az apró virágokat.Egy tiszta lábasba öntsd a vizet, cukrot és a citromsavat és forrald össze. Pár perc forralás után zárd el a tüzet alatta.A forró főzetbe borítsd bele a virágokat és tégy rá egy fedőt.Hagyd állni
4-5 órát, majd szűrd le.A főzetet öntsd egy kancsóba, vagy egy üvegbe és a hűtőben tárold.A limonádéhoz tégy sok jeget a pohárba, dobálj bele szirmokat, levendulavirágokat, citromkarikát, mentalevelet és pár szem friss málnát, majd öntsd fel félig a sziruppal, végül vízzel vagy szódával. Vodkával is lehet még csavarni rajta.rózsás levendulalimonádépezseg az élet a levendulán :)Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is