MÁKOS-RIBIZLIS BÖGRÉS SÜTEMÉNY

  • 2018.06.14.
  • 4

meggyes-mákos bögrés sütiAnnyi ribizlit terem az 1 szem bokrom, hogy már a fülünkön jön ki. Pedig a környékén tanyázó madarak alaposan kisajátították maguknak, ha odamegyek szedni, akkor mélységes felháborodásukat kifejezik, és ott toporognak, hogy mikor húzom el onnan a csíkot. Nos, a bokornak ez sem számít, természetesen a könnyen elérhető részekről a madarak leették, amiket csak hason csúszva tudok megközelíteni,
ott roskadozik a gyümölcs. Lehetnének figyelmesebbek velem ezek a szárnyasok, de nem azok.
Hatalmas adag figyel a mélyhűtőben, ami nagyon klassz lesz majd a téli időszakban., ez a legegyszerűbb módja az eltevésnek :)Sok időm nincs mostanában, ezért tényleg csak az egyszerű és gyors sütik jöhetnek szóba, nos ez a ribizlis finomság is pont ebbe a kategóriába számít.Próbáljátok ki, nagyon finom.Hozzávalók1 bögre mák1 bögre liszt1 bögre joghurt1 bögre ribizli1/2 bögre cukor (lehet több is)1/4 bögre étolaj1 citrom reszelt héja1 t.k. fahéj1/2 csomag sütőpor1 t.k. szódabikarbóna1 csipet sóElkészítésEgy 0,33-as natúr joghurtos tégelyt használtam a méricskéléshez.Mindent egy nagy tálba mértem a ribizli kivételével.Egy lapáttal összekevertem, majd legvégül a ribizlit is beleborítottam és óvatosan egyenletesen elvegyítettem a tésztában.A sütőt 170 fok légkeverésre előmelegítettem.Egy közepes tepsit kibéleltem a benedvesített sütőpapírral.A masszát a tepsibe borítottam.A tetejére is szórta kevés ribizlit, majd betoltam a forró sütőbe.35-40 perc alatt készre sütöttem, tűpróba ajánlott.ribizlis mákos bögrésribizlis-mákosCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is