JOGHURTBAN PÁCOLT CSIRKEMELL SPÁRGÁVAL ÉS ÚJBURGONYÁVAL

  • 2018.06.27.
  • 4

pácolt csirkemell spárgával és újkrumplivalEz is elég egyszerűen és gyorsan összedobható étel. Gyakran készítek ilyen gyors vacsorákat, mert mindig sikere van.
Hozzávalók1 kg újkrumpli2-3 e.k. étolaj1 hatalmas csokor petrezselyemsóbors✤1 nagy csirkemell1 kis pohár joghurt1 k.k. Cayenne bors1 e.k. dijoni mustár3 e.k. édes chili szósz1 gerezd fokhagymasóbors✤1 köteg zöld spárga2 e.k. vaj1/2 citrom leve és reszelt héja1 e.k. szezámmag ( fehér és fekete)csipetnyi chiliElkészítésA burgonyát mosd meg, vágd fel fél centis karikákra.Egy tapadásmentes lábasban hevítsd fel az olajat és borítsd bele a burgonyát.Alaposan keverd össze, sózd meg, majd helyezd rá a fedőt, a lángot vedd kicsire alatta és hagyd teljesen megpuhulni. Amikor kész, szórd rá a felaprított petrezselymet és nagy lángon kissé pirítsd le. Végül borsozd.A csirkemellből vágj 1 cm vastag szeleteket.A joghurtot, mustárt, chili szószt, Cayenne borsot és a reszelt fokhagymát keverd össze és ebbe helyezd el a csirkeszeleteket. Hagyd benne pácolódni legalább fél órát.Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A pácolt húst sózd meg, majd hirtelen süsd meg.Egy kis serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot.Egy másik serpenyőben a vajat forrósítsd fel. Dobd rá a spárgákat, 1- 2 percig pirítsd benne, majd ízesítsd borssal és picike chili-vel és a reszelt citromhéjjal, majd facsard rá a citromlevet. Végül szórd meg a szezámmaggal.Amíg puhul a krumpli, azalatt bőven elkészül a csirke és a spárga is. 30 perc alatt tálalható a vacsora.pácolt csirkemell spárgával és újkrumplivalCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is