HÚSOS CSÓNAKOK

  • 2018.06.21.
  • 4

húsos csónakokMivel a bolti leveles tészta, igencsak jó barátom naná, hogy hozzá fordultam most is.Remek döntés volt és kíváló étel étel kerekedett belőle.Tulajdonképpen egy bolognai ragut
kanalaztam a tészta tetejére, szeletelt paradicsomkarikák, sajt és friss bazsalikom koronázta. Forró sütőben kis olíva segítségével ropogósra sütöttem.
Hozzávalók8 db. csónakhoz2 cs. friss leveles tészta ( 50 dkg)60 dkg sertés-marha darálthús1 nagy fej v. hagyma1 l. passata1 tv. paprika1 nagy paradicsom2 gerezd fokhagyma3 babérlevél1 t.k. szárított bazsalikom1 k.k. őrölt bors1 k.k. oregánó1 k.k. rozmaring1 k.k. római kömény1 k.k. chilisó1 t.k. cukor1 tojás a lekenéshez2 paradicsomsajtok, morca della, cheddar
kevés extra szűz olívafriss bazsalikom a szóráshozElkészítésA húst pirítsd le egy tapadásmentes serpenyőben.Add hozzá a tisztított, apróra vágott hagymát, majd a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot.Keverd el, majd mehetnek bele a fűszerek.Rövid pirítás után, öntsd fel a paradicsommal ás főzd sűrűre a szószt.Sózd, kicsi cukorral édesítsd és el is készült.A leveles tésztákat csomagold ki, terítsd ki és vágd őket 4-4 hosszú csíkra.A sütőt melegítsd elő 180 fok légkeverésre.Aki nem biztos a sütőjében, vagy nem légkeveréses a sütője, nyugodtan süsse elő 10 percet a tésztacsónakokat. Én nem bajlódtam ezzel, a már betöltött csónakokat sütöttem csak meg.A tésztacsíkok két végét sodord meg és nyomkod össze, hogy megkapd ezt a formát.A sütőlapokra fektess sütőpapírt.A csónakokat helyezd rá, kend meg a raguval, szeletelt paradicsomokat pakolj rá, majd gazdagon halmozd rá a sajtokat. Locsold meg olívával, a tészta széleit kend le a felvert tojással és told a forró sütőbe és k.b. 25 perc alatt süssed ropogósra.Friss bazsalikommal hintsd meg az elkészült ételt.Salátával és chili szósszal isteni finom.húsos csónakokCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is