EPRES-CITROMOS GRÍZES PITE (villámgyorsan)

  • 2018.05.18.
  • 5

epres-citromos grízes piteAz egyik legtöbbet letöltött receptem a barackos grízes pite. Most elkészült a citromos-epres változata. Szerintem ez a recept, most így a tökéletes. Hihetetlenül pillekönnyű a tésztája és isteni finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ráadásul 25 perc alatt elkészül. Lusták, kezdők és időhiánnyal küzdők imádni fogják.Hozzávalók10 dkg liszt10 dkg búzadara10 dkg nádcukor1/2 tasak sütőpor1 késhegynyi szódabikarbóna2 egész tojás0,7 dl étolaj2,2 dl tejföl1 citrom reszelt héja1 citrom reszelt héja25 dkg eperporcukor a szóráshozElkészítésA lisztet, grízt mérd ki, töltsd egy tálkába, keverd el benne a sütőport és a szódabikarbónát.A tojásokat habosítsd ki a nádcukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd add hozzá az étolajat, keverd el benne, végül mehet bele a tejföl is.
Elegyítsd el a nedves keveréket a lisztes keverékkel,
közben facsard bele a citromlevet is.Egy kisebb tepsit ( 25 x 25 cm) bélelj ki sütőpapírral. ( a legegyszerűbb, ha csap alá tartod, majd összegyűröd a markodba, kisimítod és így könnyen felveszi a tepsi formáját)Borítsd a tésztát a tepsibe, a tetejét pedig pakold tele eperrel.A sütőt melegítsd elő 175 fok légkeverésre.Amíg felmelegszik a sütő, addig hagyd pihenni a tésztát a tepsiben, majd told a forró sütőbe és 18-20 perc alatt készre sül.Rácson hagyd kihűlni, porcukrozd le a tetejét.Melegen nehéz szépen szeletelni, érdemes várni vele egy kicsit.epres-citromos grízes piteCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is