SONKÁS TÉSZTA

  • 2018.04.03.
  • 0

sonkás tésztaŐszintén bevallom, hogy húsvétkor főzhetek akármilyen flancos menüt, én már alig várom, hogy a sonkából sonkás tésztát készítsek. A világ legegyszerűbb étele, de imádom.
Annyi a különlegessége, hogy a sonka főzőlevében szoktam kifőzni a tésztát és
és bőséggel kerül rá frissen őrölt bors, no meg a rengeteg tejföl.Hozzávalóka sonka főzőleve vagy sós víz25-30 dkg kötözött, főtt sonka50 dkg kockatésztafrissen őrölt bors6 dl tejfölElkészítésA sonka főzőlevében főzd ki a tésztát.A sonka kövér részeit vágd le.Nagyon apróra kockázd fel a zsíros részt és külön a húsosat.Egy nagy serpenyőben pirítsd le a zsíros kockákat. Amikor kisült belőle a zsír. akkor dobd rá a sonkát. pirítsd össze, kevés borssal ízesítsd.
A kifőtt tésztát egy szűrőlapáttal szedd a sonkára, egyenesen a főzőléből, nem kell nagyon lecsepegtetni sem.Keverd össze, majd pár percig pirítsd össze az egészet. alaposan borsozd meg, ha kell enyhén sózd, majd a tejföl felét is add hozzá és melegítsd össze az egészet.Tálaláskor a tészta tetejére is halmozzál bőséggel a tejfölből.sonkás tésztaCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is