SAJTOS TOJÁSKRÉM PÁCOLT TOJÁSBÓL

  • 2018.04.01.
  • 2

Tojáskrém céklával pácolt tojásbólPár éve feltettem a blogra egy céklával pácolt tojást, amit gyakorta elkészítek, mert minden alkalommal elvarázsol a gyönyörűséges színe, ami a céklának köszönhető, nem holmi mesterséges színezéknek. A pácolás menete a fenti linkre kattintva elolvasható. Most annyit változtattam rajta, hogy a céklával együtt forraltam fel a páclevet és ebbe a meleg elegybe helyeztem a még meleg főtt tojásokat és kevesebb ecetet használtam. Így sötétebb, intenzívebb színt lehet elérni.Hozzávalók6 pácolt tojás10 dkg Gouda v. Cheddar1,5 dl majonéz1 k.k. porcukorfrissen őrölt bors1 nagy csipet só1 nagy csipet Cayenny bors1/4 fej lilahagymafriss petrezselyemElkészítésA sajtot vágd egyenlő nagyságú apró kockákra.Tedd egy tálba.A pácléből kivett tojásokat egy papírtörlővel szárítsd meg, majd egy káposztareszelőn óvatosan reszeld a sajtra.Sózd meg.A hagymát aprítsd fel a lehető legkisebbre.A majonézhez tedd az apró hagymát, picike porcukrot, borsot és öntsd a tojásra.Óvatosan keverd el, szórj kevés hagymát, Cayenne borsot és petrezselymet a tetejére.Snidlinggel vagy medvehagymával is készíthető a lila hagyma helyett.Pirítóssal isteni