SERTÉSSZŰZ ÉDESKÉS MUSTÁRMÁRTÁSSAL ÉS FRANCIA RAKOTT BURGONYÁVAL

  • 2018.03.11.
  • 6

sertésszűz édes mustármártással, francia rakott burgonyávalNévnapi ebéd volt ma nálunk. Fánikámat ünnepeltük és ő mindig hasonló kaját kér. Természetes, hogy a kedvére tettem. Az ő kedvence a zöld borsmártás, de elfelejtettem zöld borsot venni, így gyorsan improvizáltam egy finomra sikeredett mártást. Szerencsére nem volt panasz.Hozzávalók4 főrehús2 db.sertésszűz1 csomag baconsóbors1 csipet Cayenne bors2 e.k. étolajburgonya1 kg kifli burgonya3 dl habtejszín10 dkg reszelt chedar1/2 k.k. szerecsendiókevés borsmártás1 e.k. vaj1 t.k. durvára vágott tarkabors1 e.k. dijoni mustár1-1,3 dl édes chili szósz2 dl habtejszn1 csipet szárított rozmaring1 csipet chili pehely1 csipet só1 fej brokkoliElkészítésfrancia rakott burgonyaA burgonyákat hámozd meg.Egy hőálló edényt vajazzál ki.A burgonyákat hajszál vékonyra szeleteld fel és sorakoztasd a tálba.Sózd, borsozd és reszelj rá szerecsendiót.A tejszínnel öntsd fel, majd borítsd be a reszelt sajttal.Told a sütőbe és 160 fokon süssed aranybarnára.húsElőször is a húst hártyázd le, majd a fejét és farkát vágd le és a testet szeleteld 2-3 cm vastag szeletekre.Sózd, borsozd, hintsd meg Cayenne borssal, majd minden szelet köré tekerj 1 csík bacon-t.Egy serpenyőben hevíts fel kevéske olajat és a húsokat minden oldalról kapasd meg. Amikor minden oldaluk körbepirult told a 200 fokos sütőbe és 5-6 perc alatt készítsd készre.szószEgy evőkanál vajat olvasszál meg egy kis lábasban.Add hozzá a durvára vágott borsot és a rozmaringot.Picit pirítsd át a vajban, majd mehet hozzá a dijoni mustár. Keverd el, majd öntsd fel az édes chili szósszal.Megint keverd egyneműre és hagyd egyet rottyanni. Ezután öntsd fel a tejszínnel.Forrald össze, sózd meg, tedd bele a chili pelyhet is, de folyamatosan kevergesd. Fél perc forralás után el is készült.brokkoliA brokkolit szedd rózsáira, a szárát karikázd fel.Forralj sós vizet.Először a felkarikázott szárakat főzd benne 2 percig, majd szedd ki. Ezután a rózsákat forrald benne 1,5
percig, majd ezeket is szedd a szárak mellé.Érdemes a burgonyával kezdeni és úgy időzíteni, hogy amikor kész a burgonya, akkor menjen a hús a sütőbe. Mire kitálalod az ételt, addigra a hús is bőven elkészül. A hús pihenjen 5 percet a fogyasztás előtt.A brokkoli 2 perc alatt, a szósz 5 perc alatt elkészül, a burgonyának 35-40 perc szükségeltetik.Tálaláskor szedj burgonyát a tányérra, arra helyezd el 2 szelet húst, szurkálj közé 2-3 brokkolit és 1-2 szárat is. Végül öntsd nyakon a szósszal.sertésszűz édes mustármártással, francia rakott burgonyávalCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
Keress a Facebookon is