SÁFRÁNYOS RIZSES CSIRKE

  • 2018.03.06.
  • 5

sáfrányos rizses csirkeSemmi extra, csak egy gyors ebéd. Persze, a sáfrány színe és zamata igazán fenségessé tette ezt a fogást, amit nem is sajnáltam belőle, elég bőkezűen mértem.
Hozzávalók30 dkg jázmin rizs1 csirkemell1 fej vöröshagyma10 dkg zöldborsó10 dkg mexikói keverék2 gerezd fokhagyma3 db. főtt tojás2 csipet sáfrány (15-20 szál)1 csipet chili pehely1 k.k. rozmaring1 k.k. oregánó2 db. babérlevél1 k.k. borssó, ízlés szerint7-8 dl zöldség vagy csirkealaplé3 e.k. olíva3-4 dkg vajfriss petrezselyemsáfrányos rizses csirkeElkészítésA megtisztított és apróra vágott hagymát az olíván dinszteld meg.Add hozzá a babért, chilit és oregánót.A csirkemellet kockázd fel és mehet az üveges hagymára.Minden oldalán pirítsd át a húst.Kezd el felöntögetni az alaplével.Én ezt úgy csinálom, mintha rizottót készítenék, tehát 1 merőkanálnyi folyadék, amikor felissza a rizs, jöhet a következő.Az első adag folyadék után add hozzá a mexikói keveréket és a zöldborsót, majd sózd meg és tedd bele a sáfrányt is.A só mennyisége függ az alaplé sósságától, érdemes kóstolgatni.17-18 perc elég a rizs elkészítéséhez.Az elkészült rizshez keverd a hideg vajat.Közben főzd meg a tojásokat.A 2 megtisztított tojást reszeld az elkészült ételbe, keverd el, a maradékot pedig tálaláskor a tetejére szórd.Ahogy elkészült, azonnal tálald és hintsd meg friss petrezselyemmel, a reszelt sajt is elfér rajta.sáfrányos rizses csirkeCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
Keress a Facebookon is