CITRUSOS TIRAMISU

  • 2018.03.16.
  • 2

citrusos tiramisuEmlítettem már, hogy rengeteg lime-ot kaptam. Mert mi a fenét hozzanak ajándékba egy gasztrofanatikusnak naná, hogy kaját. Aztán itt gyönyörködtem ezekben az illatozó zöld csodákban és folyamatosan recepteken ötleteltem, mivel halandóak szegények, így született ez a finomság.
Nem lett a legszebb, de mennyei az íze. Annyi a szépséghibája, hogy kipróbáltam az Auchan saját márkás mascarpone készítményét, ami annyira sűrű volt, hogy a tégelyből is csak nagy erőfeszítések árán tudtam kioperálni. Igyekeztem lazítani, de nem sok sikerrel, szóval nem lett elég bársonyos a krém.Tanulság levonva, maradjunk a bevált alapanyagoknál.Hozzávalók18 cm-es tortaformához1 csomag babapiskóta50 dkg mascarpone2 dl habtejszín2 e.k. tejföl2 lime leve3 lime héja2 kupica Limoncello likőr (k.b. 8 cl.)3 e.k. cukor5 dkg kandírozott citrom1 dl. Limoncello1 dl víz2 lime leve1 lime reszelt héja2 e.k. porcukor1 t.k. zselatinElkészítésA tortaformát béleld ki folpackkal úgy, hogy minden oldalon túllógjon,Készítsd el a szirupot, 1.dl Limoncello, 1 dl. víz, 2 lime leve és reszelt héja, kevés cukor összekeverve egy tálkában. Ebbe a lébe kell megmártani a babapiskótákat. Nem kell áztatni, csak mártani.fektessél egy sor beáztatott babapiskótát a forma aljára.krémA mascarponét keverd simára a porcukorral. Add hozzá a reszelt héjat, a tejfölt és a Limoncellot. A tejszínt verd kemény habbá, ha híg maradna, akkor érdemes kevés zselatin fix-el javítani az állagán.A tejszínt is keverd a sajtkrémhez, majd a lime levét és a kandírozott citromot. Érdemes megkóstolni, hogy megfelelő-e az édessége, ha szükséges, pótold.Az elkészült krém harmadát simítsd a lefektetett babapiskótára, majd ismételd a rétegezést.Az elkészült sütit bugyoláld be a folpackba és tedd 1 napra a hűtőbe.A megmaradt szirupot melegítsd össze kevéske zselatinnal, hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni és csorgasd a süteményre.Reszelt lime héjjal és lime karikákkal díszítsd.citrusos tiramisu (tojásmentes)
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
Keress a Facebookon is