JÉGCSAPRETEK TZATZIKI

  • 2018.01.11.
  • 3

retek tzatzikiA téli időszakban kiváló vitaminforrást biztosít az ázsiaiak kedvelt gyökérzöldsége a jégcsapretek. Mustárolaj tartalma erősíti az immunrendszert. Gyógyír a köhögésre, javítja a veseműködést, segíti a szervezet salaktalanítását......Millió-egy indok szól a fogyasztása mellett, ráadásuk még finom is.Nálunk a tzatziki egy alapsaláta, rengetegszer készítem, de télen nem szeretem uborkából készíteni, mert drága, mert a fene tudja, hogy milyen szerekkel kezelik ...és különben is sokkal ízletesebb és táplálóbb retekből, ami lehet, akár fekete retek is. Isteni ecetes salátának, vagy majonézes salátának is, mind a kettő gyakori vendég nálam, most azonban tzatzikiként végezte.Hozzávalók1 hatalmas jégcsapretek2 t.k. só3 dl sűrű tejföl, vagy görög joghurt2 gerezd fokhagyma1 t.k. régeni (vad oregánó)1 öntet extra szűz olíva1 csipet chipotle chiliElkészítésA retket vékonyan hámozd meg, majd egy nagyobb lyukú (káposzta) reszelőn reszeld egy tálba. Sózd meg, majd hagyd állni 10 percet.Facsard ki és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a fokhagymát, kanalazd hozzá a sűrű tejfölt vagy a lecsepegtetett görög joghurtot.Alaposan keverd össze, a tetejét szórd meg a vad oregánóval és kevés chili pehellyel, majd locsold meg az extra szűz olívával.Köretként, mártogatósként, salátaként vagy pirítósra kenve egyaránt megállja a helyét.retek tzatzikiCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog