SPENÓTOS PULYKAROLÁD

  • 2017.12.16.
  • 0

spenótos pulykaroládHidegtálra kellett valami mutatós étel. Hosszas agyalgatás után ezt a pulykatekercset ötlöttem ki. Bármivel tölthető, nem kell ragaszkodni a spenóthoz.
Az összeállítással kell egy kicsit pepecselni és elég sokat kell várakozni a fázisok között, de megéri.Hozzávalók1 kg pulykamell1 e.k. fokhagymás fűszerkeverék1 csomag spenót (mirelit)2 e.k. liszt2 e.k. vajtej 1.5 dl (k.b)4 gerezd fokhagyma1 t.k. só1/2 k.k. szerecsendió1/2 k.k. bors100 dkg túró2 e.k. reszelt parmezánElkészítésElőször is egy sűrű besamelmártást kell készíteni a vajból, lisztből és tejből.Ebbe megy a kiengedett és lecsepegtetett spenót.Folyamatos kevergetés közepette ízesítsd a sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Add hozzá a parmezánt ( a feta is nagyon finom hozzá). Kóstold meg, ha kell még sózd vagy mehet bele még fokhagyma.Amikor késznek nyilvánítod, jöhet hozzá a túró.Tedd félre és hagyd kihűlni, de időnként keverd át.
A pulykamellet szép, vékony szeletekre vágd.teríts ki a pultra egy folpackot.Enyhén sózd és borsozd be a folpackot (erre jönnek a hússzeletek).

A szeleteket helyezd rá, téglalap alakzatban.Terítsd le egy másik folpackkal és klopfold ki vékonyra.Aztán fogj egy sodrófát és azzal is dolgozd át, hogy egyenletes legyen a hús.Húzd le a felső nejlont, majd sózd, borsozd és fűszerezd.Kend meg a kihűlt spenóttal.Majd a folpack segítségével tekerd fel szorosan.A feltekert húst jó szorosan bugyoláld bele a fóliába, a két végét tekergetve-mint a szaloncukor csomagolása, formázd szalámivá.Kösd el a két végén a folpackot.Végül egy alufóliába is csomagold be,1 kg húsból 2 méretes rolád lesz.Az elkészült roládokat tedd pár órára a hűtőbe. Előző nap is el lehet készíteni.Egy tepsibe tégy vizet és helyezd a sütő aljába.A hőfokot állítsd 130 fokra.Fektesd tepsire a tekercseket és helyezd a sütőbe.Én 70 percet hagytam gőzölögni, de szerintem, 60 perc is elég lett volna nekik.Vedd ki a sütőből és megint tedd félre hűlni, a legjobb kitenni a hidegre.Minél tovább hagyod a hidegben, annál szebben tudod majd szeletelni.A kifagyott roládokat bontsd ki a csomagolásból, szójaszósszal vékonyan kend át őket, majd egy éles késsel szeleteld fél centis szeletekre.spenótos pulykaroládCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog