KÓKUSZOS-NUTELLÁS BEJGLI

  • 2017.12.26.
  • 1

kókuszos-nutellás bejgliAz idén kipróbáltam a kókuszos bejglit is. Már többször megfordult a fejemben, de úgy döntöttem, hogy száraz és mindig elhalasztottam. Aztán most jött egy isteni szikra, hogy nutellával összeházasítva, biztos szaftos lesz a végeredmény, így gyorsan bekevertem.HozzávalóktésztaItt olvashatóTöltelék2 rúdhoz15 dkg kókuszreszelék2 dl sűrített tej1,5 dl víz1 citrom reszelt héja1 e.k. kókuszszirup(vagy kevés kókuszaroma)2,5 dl. nutellaElkészítésA tésztát az előző bejegyzés alapján készítsd el.A kókuszreszeléket tedd egy fazékba, add hozzá a sűrített tejet és a vizet, reszeld bele a citromhéjat és kezd el főzni.Addig főzd, amíg sűrű és összeálló tölteléket kapsz. A végén fokozd az ízét kevés kókuszsziruppal vagy aromával.Hűtsd le hidegre.A kinyújtott tésztát kend le nutellával, majd a hideg töltelék felét egyenletesen terítsd el rajta. Lehet az egész tésztát lekenni nutellával, én csak a közepére kentem egy vastag csíkban.Szorosan tekerd fel, a végeit dugdosd vissza, kend le tojással, hagyd hűvös helyen 1-2 órát, majd megint kend le a tojással, szurkáld meg és süsd készre a 170-180 fokos légkeveréses sütőben.kókuszos-nutellás bejgliCsak, mert szeretem...kreatív gasztroblog